El vehicle elèctric: bonificacions

Anem a la tercera entrega del vehicle elèctric

Us he comentat l’estalvi en combustible i també manteniment que suposa el vehicle. Però hi ha tres aspectes importants que cal tenir en compte de cara a l’estalvi que suposa un vehicle d’aquest tipus.

A Barcelona o a Sant Cugat, per exemple, no es paga zona blava o verda per estacionar. Imaginem que sou un santcugatenc que treballa cada dia a Barcelona o a Sant Cugat i teniu una plaça d’aparcament llogada o, posem per cas, que sou un comercial i volteu contínuament i esteu farts dels tiquets i límits de les zones blaves. L’estalvi pot resultat importantíssim.

Els peatges, a l’àrea metropolitana, tenen un descompte del 30% que, afegits al 30% per usuari habitual pot suposar un estalvi del 60% a cada pas pels Túnels de Vallvidrera, autopista de les Fonts o Manresa, C-33, Túnels del Garraf i autopista del Maresme. Si a sobre aneu 3 o més persones (VAO), sumeu el 40 i no pagareu peatge.

Finalment, l’impost de circulació, a molts municipis està bonificat o fins i tot exempt.

També podeu circular lliurement pel carril VAO de la C-58.

Heu de saber també que, alguns punts de càrrega, són gratuïts. Al Baricentro o a l’IKEA, mentre compres carregues de franc. De moment, això no passa a cap benzinera... També alguns punts de càrrega públics són gratuïts. Ara a Ferrocarrils de la Generalitat s’estan instal·lant en algunes estacions. Mentre vas a treballar el cotxe es carrega de franc. També en alguns pàrkings. En el meu cas, he agafat l’AVE a Sants en alguna ocasió i en un pàrking de la zona deixes el cotxe i quan arribes tens les bateries plenes, sense pagar sobrepreu per l’estada.

Com us deia en aquest i els anteriors articles, cal valorar integralment els avantatges del vehicle elèctric, doncs els estalvis són molts.

La setmana vinent, més.


TEMPERATURES i PLUGES
Sant Cugat / MARÇ 2015

DIA MÀXIMA MÍNIMA PLUGES

 2          23º          11º          -
 3          18º            8º          -
 4          13º            5º     10 l/m2
 5          19º            4º          -
 6          15º            1º          -
 7          19º            3º          -
 8          17º            3º          -

 
Comentaris

Destaquem