Els elements per fer la salsa romesco, són: avellanes, ametlles, nyores, tomàquets, alls, oli, vinagre, pa fregit (també pot ser molla de pa mullat amb vinagre), alguns també hi posen bitxo. És una salsa gastronòmicament perfecta, però també molt interessant pel combinat de nutrients i pel seu concentrat de vitamines, minerals i antioxidants.
Fins aquí la salsa romesco, però parlem també dels components que formen el xató, són: escarola, bacallà esqueixat, tonyina de llauna, anxoves, olives arbequines i rabes...
Per completar aquest àpat s'acompanya de carn a la brasa, a la pedra, xai al forn, calçots, verdures a la brasa, embotits...
Tot plegat podem acompanyar-ho d'un vi blanc potent, o d'un negre del Priorat, també un vi rosat de la Conca de Barberà, i fins i tot un cava ben fresquet.
El xató és un plat per gaudir-lo entre amics.
Gaudiu-lo!
Subscriu-te al butlletí
Facebook
X
Instagram
YouTube
WhatsApp
Telegram
TikTok