Eleccions i partits polítics

Crec que només són dignes de competir aquells que a partir de la realitat fan propostes i ofereixen programes

Encara que de vegades se sent que algú declara que no calen els partits polítics, el fet és que la nostra democràcia no s’entén sense aquests. Tanmateix, manta vegades la sensació que aquests no compleixen amb els objectius bàsics de la seva essència (servir la ciutadania amb les seves propostes i programes). Massa vegades es té la percepció que els partits perden de vista el servir els ciutadans el millor possible i miren més per la seva continuïtat en els càrrecs, o a fer de l’oposició el leitmotiv de la seves propostes. No és de rebut, per exemple, quan se sent, amb rotunditat, que no s’ha fet res fins ara i que perquè són lliures d’obligacions i lligams, podran fer no sé quina revolució partint de la “tabula rasa”, o quan menteixen dient que tal o qual govern imposa la seva llei sense un consentiment majoritari.


Crec que només són dignes de competir aquells que a partir de la realitat (no del seu desig) fan propostes i ofereixen programes que, tocant de peus a terra, volen millorar el present. Els partits que són capaços de portar frescor a la política per la seva honradesa i exemplaritat. Mirant més el futur que el passat. Sense fer trampes (aprofitant les necessitats de retallades  i la crisi) i oferir-se com els únics salvadors del dur present venent fum i crispació.


El govern del municipi que ara esgota  la seva legislatura ha governat (d’acord amb les urnes del 2011) amb 15 regidors de CiU, 2 de la CUP, 2 d’ICV-EA, 2 del PSC i 4 del PP. Aquest any hi ha nous partits que ofereixen el seu programa de govern.
Els ciutadans que hem de votar a Sant Cugat el 24 de maig, si ho volem fer bé, crec que hem de tenir en compte dos fets: si l’Ajuntament sortint ha complert majoritàriament bé el seu programa d’actuació a favor de la ciutat i si les propostes reals dels partits polítics que es presenten poden oferir un programa que ens engresqui per millorar el present. I esperar que guanyin els millors pels ciutadans de Sant Cugat.

 
Comentaris

Destaquem