Els 4 perquès

El DIARI té l’obligació d’afrontar una nova transformació molt més profunda

Gràcies, DIARI, m’has ensenyat molt. He tingut el privilegi de treballar amb amants del periodisme local. He après que la forma ha d’evolucionar per estar al servei de la funció, que és connectar la informació amb el lector. Per mantenir aquesta missió i adaptar-nos als hàbits que la societat va exigint, el DIARI ha hagut d’afrontar diferents canvis de capçalera, de forma i de tractament de continguts.

Ara el DIARI té l’obligació d’afrontar una nova transformació molt més profunda. Un canvi que ha d’ajudar a respondre els 4 objectius principals que penso que tot mitjà de comunicació de proximitat ha d’aspirar:

Per què va passar? Sant Cugat és una societat amb molta història i tradicions. Tenim la curiositat d’entendre com hem arribat fins aquí i construir-nos el nostre imaginari col·lectiu. Per què ha passat? L’obligació del bon periodisme rau a explicar els perquès i posar-los en context. Per què està passant? Som una societat molt activa i tenim la necessitat de saber constantment què està succeint. Per què passarà? Explicar les claus per entendre què pot passar i projectar-nos amb plena consciència.

Per fer front a aquest repte potenciarem 3 tempos: el tempo immediat. El TOT potenciarà la cobertura digital per una societat que vol saber al moment què està passant. El tempo setmanal. El TOT en format paper s’enriquirà amb més continguts per tenir una millor perspectiva del més destacat de la setmana. El tempo lent. Amb un nou mitjà de paper, de qualitat i de periodicitat bianual per als més exigents. Per reflexionar, divulgar i explicar tots aquests perquès.

Amb tot això esperem complir l’objectiu que com a mitjà de comunicació tenim el deure d’assolir: explicar i generar consciència de realitat col·lectiva.

 
Comentaris

Destaquem