Els gossos també són per l'estiu, però...

L'altre vespre, passejant el nostre gos ja a les hores més avançades, quan aquesta increïble calor sembla que ens comença a deixar respirar i els pobres animalons poden sortir una mica sense "morir en l'intent", vàrem asseure'ns en una terrassa i quina va ser la nostra agradable sorpresa quan el cambrer va portar-li un petit pot amb aigua.

Les nostres mascotes pateixen la calor i les altes temperatures encara més que nosaltres, perquè ells no la poden regular, i com deia la pel·lícula - en versió canina - "els gossos també són per l'estiu"... sí, però tenint present a l'hora de sortir al carrer diversos consells que no ens cansarem de recordar.

  • Som tots molt conscients de quines són les pitjors hores del dia en aquesta època de l'any, per tant, intenteu NO treure'ls a passejar entre les 12  h i les 16  h, no només per la seva dificultat de poder regular la immensa calor que pateixen, sinó també per les altíssimes temperatures que pot agafar l'asfalt dels carrers. En aquest cas us recomanem que feu la prova d'aguantar el revers de la mà 5 segons sobre el mateix asfalt, si nosaltres no ho suportem, el gos tampoc, i tenen perill de cremar-se els coixinets.
  • Fer esport amb els gossos és realment una forma de gaudir de la nostra mascota i de pas donar-li aquell exercici que molts d'ells necessiten tant, però, tingueu en compte l'estat físic de l'animal, valoreu l'edat i inclús la raça (vigileu amb els del morro xat o els nòrdics), tingueu previst el material adequat (un bon arnès i una corretja d'uns 2 metres), i sobretot MAI els feu córrer a més de 18°- 20°, els podríeu provocar un cop de calor i morir en 15 minuts.
  • I per últim, MAI deixeu els gossos tancats dins el cotxe, ni tan sols a l'ombra, està comprovadíssim que amb 32° a l'exterior, en pocs minuts, l'interior pot arriba a 48°.

Des de la PAS seguirem conscienciant la gent que els animals són éssers vius, amb els seus drets i les seves necessitats, perquè a poc a poc puguem formar part d'un món més respectuós amb els animals.

 
Comentaris

Destaquem