Els menuts, uns aliments a tenir en compte (i II)

Els pedrers, sian de vedella, xai o porc, són molt apreciats fregits o arrebossats amb all i julivert; també es preparen rostits, brasejats, en brotxetes o amb diferents salses.

Els pedrers de xai es poden guisar a la provençal acompanyant-se amb pebrots del piquillo, a la mostassa, al vi blanc i fins i tot amb ronyonets.

El fetge de vedella, xai o porc és un aliment molt apreciat per ser ric en vitamines A i B12, també conté ferro. La quantitat de proteïnes són equiparables a les del peix o la carn. A la planxa, amb bacó, ceba o empanat.


Els ronyons de xai, vedella i porc són per aquest ordre els més sol·licitats i quasi tan apreciats com el fetge. Contenen moltes proteïnes resultant un complement perfecte per l’alimentació dels nens i adolescents, molt indicats per enfortir els ossos. No puc acabar aquest article sense recomanar-vos una sèrie de plats utilitzant els menuts.

Porc: peus de porc amb cebes, alls, tomàquets, pebre vermell i negre, oli, sal, vi blanc sec, brou de carn. Peus de porc amb gambes. Peus de porc amb mel i vinagre. Peus de porc amb cigrons. Peus de porc amb cargols, Cigrons amb morro i orella de porc. Orella de porc arrebossada amb amanida. Galtes de porc amb mongetes estofades. Galtes de porc amb figues.


Vedella: Cap i pota a daus. Pop amb cap i pota. Cua de bou farcida amb prunes i pinyons. Fetge de vedella amb ceba, all, oli, vi blanc sec, brou de carn, sal i pebre. Galta de vedella amb llengua de bou i bolets...


En cas de tenir interès en alguna recepta, podeu posar-vos en comunicació i intentaré donar-vos satisfacció.

 
Comentaris

Destaquem