Els Reis Mags abandonen el Casc Antic

Sabíem que algun dia o altre havia de passar. Dintre d'aquesta dinàmica en la que semblem estar immersos, de destrucció de tota vida social del Casc Antic, un dia arribaria que la Cavalcada de Reis ens abandonaria i ja no la podríem gaudir més.

Després de tants anys de veure com nens i nenes s'arrengleraven en dues files esperant il·lusionades el pas de ses Majestats, de com molts pares d'avui recorden de quan eren canalla com ara els seus fills i que ja venien amb els seus pares a veure la Cavalcada a la plaça Sant Pere. I repetien lloc, uns sota les voltes, altres a la plaça, altres al carrer Major. Ara s'ha acabat.

Per seguretat, perquè les carrosses cada cop son més grans, perquè potser s'han de promocionar altres zones de Sant Cugat, el cas és que s'ha pres la decisió fatídica. Un Casc Antic que va morint de forma inexorable.

S'expulsa a la gent per viure-hi, el comerç es queda cada dia amb menys clientela, dificultats d'aparcament i accessibilitat ens portaran a un final amb uns carrers i places mortes.

Només sembla que interessi la restauració i bars i més bars. Entenem que els organitzadors intentin buscar la màxima seguretat i reduir els riscos d'accident. D'acord que en el carrer Santa Maria es produeixen aglomeracions i que el carrer és molt estret, però aquesta situació no és tant greu en el Casc Antic. Perdrem el moment ple de simbologia del pas dels Reis per on hi havia l'antiga Parròquia de Sant Pere i la preciosa imatge de veure com van baixant per el carrer Major cap a la plaça Octavià amb el Monestir al fons. S'ha acabat com tot s'acaba tard o d'hora

Més informació
 
Comentaris

Destaquem