És que és una emergència!

'És evident que tenim un problema gros damunt de la taula i que hem de fer-hi front totes i tots amb totes les eines possibles: l'emergència climàtica'

En una notícia de fa uns dies, Sant Cugat apareixia com una de les ciutats que més emissions de CO2 genera. Segons les dades, les nostres emissions són un 32% més elevades que la mitjana de les ciutats de la demarcació de Barcelona.

És evident que tenim un problema gros damunt de la taula i que hem de fer-hi front totes i tots amb totes les eines possibles: l'emergència climàtica. No és cap trivialitat ni banalitat parlar-ne sovint i plantejar mesures contundents. Moltes d'aquestes mesures segur que ens poden semblar exagerades o inapropiades, però de ben segur que encara ens estem quedant molt curts.

Si la posada en marxa de l'Anella Verda a Sant Cugat o la Zona de Baixes Emissions contribueixen, ni que sigui només una mica, a ser més conscients de l'autèntica emergència que ja tenim i a començar a posar-hi remei, benvingudes siguin malgrat tot el soroll en contra que pugui haver-hi.

Soc plenament conscient d'algunes de les incomoditats que poden suposar, però em sap greu: no tenim alternativa. No és un problema ajornable, no podem posar-hi pedaços. Des de les administracions cal posar remei a les dificultats que sorgeixin en aplicar aquestes mesures, cal tenir una mirada social als problemes que calguin solucionar, però no ens podem aturar.

Deixeu-me que acabi citant un proverbi Massai que sempre ens recorda en Raül Romeva: "la terra no és una herència dels nostres avantpassats, sinó un préstec que ens fan els nostres fills i filles". Cuidem la terra malgrat tots els malgrats, perquè només en tenim una.

 
 
Comentaris

Destaquem