Ser emprenedora digital o no ser?

Article d'opinió de Marqués explicant com aprofitar aquests moments de canvi per fer les coses d'una altra manera i obtenir millors resultats

No tens la sensació que, si no digitalitzes la teva activitat, la teva empresa o el teu negoci, perdràs el tren del progrés i la prosperitat? Una mica sí, no?

La crisi de la COVID-19 ha revolucionat moltes coses quotidianes: la manera de relacionar-nos amb la família, els veïns, els amics, els companys de treball, l'ús dels espais compartits, els nostres hàbits, el nostre temps d'oci, de formació i una infinitat de coses més que hem descobert ara que es podien fer d'una altra manera i ho hem fet sense esquinçar-nos les vestidures. Ens adaptem a les circumstàncies extremes més del que ens imaginem. Tal és el cas del nostre treball.

Quanta gent ha descobert que no cal desplaçar-se a l'oficina per realitzar les seves tasques o que pot seguir connectada amb la seva cap o els seus clients, continuar amb l'activitat laboral i aconseguir una conciliació familiar fins ara impensable?

No dic que sigui una situació que agradi o convingui a tothom, però cal tenir-la en compte per a aquells casos en què es guanyi en eficiència, i per a això hem de mentalitzar-nos que una injecció de digitalització pot ser una bona vacuna professional.

"I per on començo?" et preguntaràs. En realitat, no has de començar sinó continuar, ampliar aquests coneixements que ja has adquirit i que fas servir diàriament, però no els assumeixes com digitals. Si l'ordinador i el mòbil són part de les teves eines laborals, ja tens un nivell de digitalització!

Com a emprenedores, hem d'aprofitar aquests moments de canvi i llançar-nos a fer les coses d'una altra manera per obtenir millors resultats. Aconseguir-ho passa per formar-nos, experimentar i perdre-li la por a la novetat. Pren-t'ho com un repte estimulant que t'aportarà noves destreses i habilitats. Cadascú al seu ritme i buscant l'ajuda necessària per aconseguir-ho: des d'una bona formació fins a la complicitat i el suport imprescindibles de les persones del teu entorn, perquè aquest canvi es faci realitat.

La Xarxa de Dones Emprenedores de Sant Cugat és molt conscient de l'esforç que suposa emprendre, per això ajudar altres dones en aquesta quimera és la nostra raó de ser.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem