En contra de la llibertat i el sentit comú

El neoliberalisme o el liberalisme a seques és aquella ideologia que preconitza la llibertat individual i, per tant, intenta reduir la intervenció de l’Estat al mínim. Era allò del “laissez faire, laissez passer”, és a dir, deixar fer i deixar passar

Doncs sembla que al Govern espanyol, que sempre ha estat un gran defensor de la no-intervenció, ara li han entrat unes ganes reguladores que estan provocant grans dosis d’indefensió i inseguretat jurídica. Un parell d’exemples:

Les renovables. Quan teníem clar que l’esclafament global del planeta era un perill, que calia rebaixar les emissions de CO2, que caldia buscar fonts d’energia alternatives, que volíem iniciar el camí cap a una economia verda, quan empreses i emprenedors havien invertit en energies renovables… va i es posen llindars de potència, es retallen les primes per a les renovables i s’introdueixen efectes retroactius en les primes cobrades fins avui. Molt bé! Als que havien apostat pel sector, als que s’havien rascat la butxaca perquè aquestes tecnologies necessiten fortes inversions què els diem ara?

Els drons.
L’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) ha decidit prohibit l’ús de drons amb finalitats civils. Molt bé, ara que hi havia gent que havia fet la inversió per a usos civils, ho prohibim. Sí, senyor! Els drons ben utilitzats poden ser de gran utilitat per a la fotogrametria, agricultura intel·ligent, reportatges gràfics, detecció d'incendis forestals o inspecció de línies d'alta tensió, reconeixement dels llocs afectats per catàstrofes naturals, etc. El govern espanyol els prohibeix mentre la Unió Europea creu que “els drons civils seran per a l’aviació el mateix revulsiu que ho van ser els mòbils per a la tecnologia”.
No estarem impedint la llibertat d’empresa?

El darrer: el crowdfounding. El govern espanyol ha decidit limitar les aportacions a aquest tipus de plataformes de finançament col·lectius. No deu ser que fan competència al sistema bancari i als seus sistemes de préstecs? No estarem posant traves en un moment especialment delicat on la gent està arriscant, invertint calers, ganes i empenta en nous sectors econòmics emergents? No ho estarem fent pas empesos per oligopolis o lobbys, oi? Això seria anar contra la llibertat personal, la llibertat d’empresa i el sentit comú.

Seguiu @vanesahernandez a Twitter.

 
Comentaris

Destaquem