En Joan Tortosa

Felicitats Joan, fill il·lustre del teu poble, per mèrits propis

En Joan ha estat nomenat fill predilecte de la ciutat, és un encert el fet de reconèixer en vida que és quan toca, a una persona que ha ajudat a configurar l'ànima del poble que som. S'ho mereix, per tot el que ha fet i farà.

En Joan sempre ha imposat, amb un aire de pagès il·lustrat, alt, parsimoniós i amb un humor especial, mai saps si ve o va. Va ser el germà gran d'una colla que als seixanta van fer la revolució des del Casal Parroquial, situat als Quatre Cantons i conegut com els "Amics de Tothom". Allà del poc que es podia fer a l'època, s'hi va fer cinefòrum, teatre, o donar a conèixer la Nova Cançó.

En Joan es va abocar a l'art, i va començar una nova vida que li va permetre deixar el camp, durant molts anys fent "Christmas" nadalencs i la pintura i l'ensenyament, va ser fundador de l'Escola d'Art, nascuda també de la llavor d'aquell Casal que va donar tant de si. Durant anys fou el periodista que des del Correo Catalàn connectava el Sant Cugat de vint mil habitants amb el país, des de l'Escola Catalana de Tapis, i que per allà hi passava en Miró i els millors artistes de l'època. I fins on podia, denunciar l'ajuntament de l'època perquè no enderroquessin la muralla del Monestir per eixamplar el carrer de la Torre. Amb ell, uns quants valents com la Carmen del Mesón, van plantar cara i van guanyar i avui encara tenim muralla.

Més tard les exposicions, els quadres de masies i ermites, els capitells i també en Joan i la Marieta, els gegants sortits dels seus pinzells. I com ells, en Joan segueix caminant ben dret amb la sornegueria de vell pagès. Felicitats Joan, fill il·lustre del teu poble, per mèrits propis.

 
Comentaris

Destaquem