L'Encarna i 'La monyos'

'És un monòleg que ja havia fet altres vegades i veritablement, arriba, es fica dins el personatge i et fa sentir l'empatia del seu drama'

El passat diumenge, 5 de juny, es va celebrar a Sant Feliu de Codines el Primer Concurs Amateur de Monòlegs Memorial Joan Gisbert. L'Encarna Adelantado, del Grup de Teatre Espiral de Valldoreix, va guanyar el primer premi amb la seva interpretació La monyos de Nicasi Camps i Pinós.

Més info: Adelantado guanya el primer premi Concurs Amateur de Monòlegs Memorial Joan Gisbert

És un monòleg que ja havia fet altres vegades i veritablement, arriba, es fica dins el personatge i et fa sentir l'empatia del seu drama. El dia del concurs ella, l'Encarna, estava especialment sensible, tant, que va fer emocionar al personal d'Espiral que l'acompanyàvem, al Jurat del Concurs i a tota la sala.

L'Encarna és una històrica d'Espiral. Quan jo vaig arribar, fa vint-i-dos anys, ella ja feia temps que hi era. Va ser un dels meus ídols, m'entusiasmava veure-la actuar, sentir el seu timbre de veu, les seves flexions. Amb el temps, vam treballar junts en unes quantes obres. Ha fet de germana meva, de mare, de companya de ball i un grapat de personatges on sempre em feia sentir segur dalt l'escenari.

Quan vaig rebre la invitació per al Concurs a través de la Federació, hi vaig pensar en ella. Li vaig comentar a la Trini, la directora artística nostra i "alma mater" del grup. Hi vam acordar de proposar-li. Va acceptar encantada.

Ja era hora que li reconeguessin el seu treball interpretatiu. És l'única component d'Espiral que té l'honor de treballar de fa temps a Pedra I Sang. És justament aquí que se li va retre un homenatge; però li mancava el reconeixement de la seva dilatada feina a Espiral. Tots estem molt feliços del seu premi.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem