Endesa contribuirà a l'emissió de més de 12 tones de CO₂ a Sant Cugat

'Les companyies com Endesa miren d'aturar les instal·lacions fotovoltaiques comunitàries per poder continuar venent l'electricitat generada'

La lluita contra el canvi climàtic és cosa de tots. Els veïns d'una finca situada al centre de Sant Cugat, amb un terrat gran, vam decidir posar un sistema fotovoltaic d'autoconsum compartit. Solideo en va fer la instal·lació i Endesa n'havia de fer la connexió a la xarxa. El 29 de setembre la instal·lació estava a punt. El 30 d'octubre, dia previst per a la connexió, Endesa no es va presentar ni va donar cap explicació. Han passat gairebé cinc mesos i continuem sense tenir notícies d'Endesa.

Un petit càlcul permet quantificar que entre els mesos d'octubre i abril, si no es resol el problema abans, s'hauran llençat 12,3 tones de CO₂ a l'atmosfera, que s'haurien estalviat si la instal·lació s'hagués connectat a la xarxa de forma immediata. Aquest és el CO₂ que emetria un cotxe viatjant 82.000 km o fent 20 viatges diaris entre Sant Cugat i Barcelona.

Les companyies com Endesa miren d'aturar les instal·lacions fotovoltaiques comunitàries per poder continuar venent l'electricitat generada sigui cremant combustibles fòssils o buidant els nostres embassaments (quan hi havia aigua). Endesa actua com a monopoli i posa entrebancs per a desanimar la gent que vol fer autoconsum.

No ho podem acceptar. Tenim la raó i la força. Si considereu que val la pena de fer accions conjuntes de pressió (denúncies a l'administració, a les agències que acrediten la "qualitat" de les empreses responsables, etc.), poseu-vos en contacte amb nosaltres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem