Engany en les xifres del superàvit municipal

Article d'Opinió de Soler defensant la postura de l'Ajuntament de no cedir el romanent a l'Estat espanyol

La proposta del govern de l'Estat respecte al superàvit, és un mecanisme per sobrepassar legalment la llei "Montoro" i que els ajuntaments puguin disposar dels seus propis recursos. El romanent és el resultat entre tot el que ha d'ingressar un ajuntament i les obligacions de pagament. 

Faria bé JuntsxStCugat atendre les explicacions que dóna el govern respecte a les xifres, primer Carles Brugarolas ens deia que disposàvem de 50 Md'€, fet que suposava no pagar als proveïdors i obligacions ja confirmades, cometen una infracció fiscal, i posteriorment la portaveu Carmela Fortuny ens deia que eren 29 Md'€ - no sabem d'on treuen la xifra-. Se'ls ha explicat que eren 26 Md'€, segons la intervenció de l'Ajuntament, però persisteixen en la confusió. D'aquests, 8 Md'€ corresponien al superàvit, i 18 Md'€ a disposar, doncs, l'antic govern no va gastar allò que va dir que faria. 

En canvi, el nou govern està fent els deures, i ha disposat ja de gran part d'aquests diners, més de 15 Md'€ que han servit per mitigar els efectes de la COVID-19, però també pel pagament de deute o d'interessos per expropiacions (6 Md'€). 

En definitiva encara disposem d'uns 5 Md'€, i si és necessari disposarem de la resta per l'emergència sanitària. Amb tot això, el govern municipal no considera viable revertir-ho cap a l'Estat perquè la proposta no aporta avantatges, tot i ser voluntària, però tècnicament i econòmicament per altres municipis pot resultar beneficiosa. 

Ara bé no és una proposta ideològica, ni identitària, ni repressiva, i és pervers fer-ho servir com a arma llancívola per desgastar políticament i barrejar-ho amb altres intencions. Millor no confondre!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem