Enganyats i decebuts

La col·laboració de Càritas amb els serveis socials de l'Ajuntament de Sant Cugat és força bona

Els han enganyat, pensaven que Europa, que Espanya, era terra d'acollida, que hi havia treball ben remunerat, que podrien llogar un pis i estalviar diners per enviar a la família de Nicaragua o d'Hondures, o de Mali o el Senegal, que podrien portar-se els seus fills i els seus pares en uns mesos, o màxim en un parell d'anys, i fer aquí una nova vida més digna.

Però van arribar amb visat de turista o en pastera, no tenen papers que els permetin treballar legalment, i sols ho poden fer deixant-se explotar, no poden llogar un pis, màxim una habitació per la qual paguen entre 200 i 400 € mensuals, i que els hi lloga un compatriota que va arribar abans, i que a vegades els hi raciona la cuina i la dutxa.

Venen a Càritas al menjador del carrer Orient. De fet Càritas Sant Cugat fa molt més. Amb el «projecte arrela't» acompanya la persona en el coneixement del seu nou entorn, en tenir un suport de grup, en orientar-lo per tal d'aconseguir legalitzar la seva situació, en la cerca d'oportunitats laborals. També en què es pugui dutxar i pugui rentar la roba allà. El «projecte arrela't» té una durada de 21 sessions durant 7 setmanes i hi han participat 22 persones en el 2017.

Càritas acull i treballa amb les persones en situació de pobresa i necessitat, nascuts aquí i nascuts lluny. La col·laboració de Càritas amb els serveis socials de l'Ajuntament de Sant Cugat és força bona. Durant l'any 2017, un total de 677 famílies han rebut ajuts d'aliments, 465 derivades des de serveis socials municipals i 212 valorades des del servei d'acollida de Càritas.

Tenim la pobresa a casa. I tenim també qui treballa per reconduir aquestes situacions.

 
Comentaris

Destaquem