Ens hi posem?

'Hem d'entendre que ens toca una època de sacrificis com potser no hem estat acostumats recentment, però això no significa que hem d'abaixar els braços'

Fa ja bastant de temps que les notícies que llegim, veiem i escoltem són preocupants. Ens parlen d'un futur immediat incert, més aviat negatiu, en el que viurem una barreja de malestar social, confrontació política estèril i, sobretot, una recessió econòmica molt dura. Quan semblava que havíem superat la crisi del 2008 i tot tornava a funcionar, la pandèmia global de la Covid-19 ens va bloquejar i va destruir molts dels avenços que amb gran esforç s'havien aconseguit.

Vam començar el 2022 amb noves forces i amb noves il·lusions; semblava que podíem tornar a la normalitat, amb certes restriccions, però amb la convicció d'haver superat el pitjor. I llavors... la guerra. Amb això no comptàvem! No hi ha dubte que aquests últims anys estan posant a prova els nostres valors, les nostres capacitats i la nostra resiliència com a individus i com a societat.

Des del punt de vista econòmic, les perspectives són negres: alta inflació, davallada de les borses a conseqüència de la pujada dels tipus d'interès, increments brutals de l'energia i de les matèries primeres, caiguda del consum, etc. En una paraula: incertesa i por. Diuen que l'economia és un estat d'ànim i aquí és a on tenim un espai per tractar d'evitar les conseqüències més negatives d'aquesta situació.

Hem d'entendre que ens toca una època de sacrificis com potser no hem estat acostumats recentment, però això no significa que hem d'abaixar els braços; ans al contrari, ens cal cooperació social com mai, col·laboració autentica i benintencionada entre els sectors privats i públics, entra l'empresa i els treballadors. Temps hi haurà per discutir de temes més transcendents, ara toca arremangar-se i sobreviure de la millor manera, tots plegats. Ens hi posem?

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem