De les Entitats

'Les entitats juguen un paper a l'hora de fer poble, ciutat i país, però intueixo un cert desinterès per fer-se soci de qualsevol d'elles'

Ara que s'acaben les vacances i comença un nou curs, i la Festa de Tardor ens apropa, proposo que reflexionéssim sobre el paper de les entitats a Sant Cugat. Les entitats juguen un paper a l'hora de fer poble, ciutat i país, però intueixo un cert desinterès per fer-se soci de qualsevol d'elles.

A la pregunta de què em dona una entitat a canvi de fer-me soci, ve la reflexió de pensar que si no dona res a canvi, no em faré soci!! És clar que una entitat no és només una transacció comercial i individual..., que també. Cal veure que fa aquella entitat pel conjunt de la ciutadania, i si és interessant que existeixi. Potser si analitzem el pas de la història, ens adonarem que no tindrien identitat pròpia si no s'haguessin creat els centres excursionistes, ateneus, l'orfeó català, etc.

La identitat no es construeix tan sols amb una actitud política, també cal l'energia que genera la societat civil. La cultura, com també els serveis socials, l'esport i altres activitats associatives, es nodreixen també de l'empenta i de l'actitud creativa de la ciutadania.

Crec que fer-se soci d'una entitat ha d'anar més enllà de la contraprestació de serveis. Fer-se soci de la Unió, L'Esbart, El Muntanyenc, l'Ateneu, els Castellers, Geganters, Teatre Pedra i Sang, etc. És una manera de fer ciutat, i que s'ha d'entendre com a suport a aquest teixit associatiu. És també contribuir, a fer Sant Cugat.

Per tant us animo que ajudeu a aquest teixit associatiu que s'ha anat forjant durant tant de temps gràcies al treball i l'empenta de tantes ciutadanes i ciutadans. Sant Cugat s'ho val.

 
 
Comentaris

Destaquem