Envelliment actiu

"El més important és no quedar-se tancats a casa, perquè això només suposa anar morint una mica cada dia"

Segons dades del 2021, de l'Institut d'Estadística de Catalunya, les ciutats de Catalunya amb més de 20.000 habitants són 67 i Sant Cugat, amb 94.012, ocupa el lloc número 12, després de les 4 capitals de província i de l'Hospitalet, Terrassa, Badalona, Sabadell, Mataró, Santa Coloma de Gramenet i Reus. Però crida l'atenció que per densitat de població, és a dir pel nombre d'habitants per quilòmetre quadrat, de les 12 Sant Cugat és la penúltima, només superada per Lleida. Això vol dir que no vivim apilats i que disposem de molt d'espai públic.

En una entrevista que li van fer no fa gaire a Adela Cabezas, elegida nova presidenta de la Confederació Nacional de Jubilats i Pensionistes, li preguntaven si creia que les administracions feien tot el possible per fomentar l'envelliment actiu i el seu comentari va ser: "Als pobles rurals encara falta molt. Des de la nostra confederació mirem de portar monitors als pobles de tant en tant, o de concentrar les persones grans en una determinada població, traslladant-los en autocar."

Aquest comentari ens porta a la conclusió que, encara que mai ens hem d'acontentar amb el que tenim, sinó que sempre hem d'aspirar a uns millors serveis, potser cal aprofitar millor els que ja tenim, com els "casals". Els principals objectius dels casals és, precisament, promoure l'envelliment actiu i a Sant Cugat disposem de 7 casals, ben distribuïts: Les Planes, La Floresta, Valldoreix, Mira-sol i 3 al centre, Santa Rosa, La Creu Roja i la Llar d'Avis. Tots ells ofereixen activitats variades, físiques, culturals, d'esport i d'entreteniment i segur que no totes estan plenes i, que si disposessin de més voluntaris, encara les podrien ampliar.

El més important és no quedar-se tancats a casa, perquè això només suposa anar morint una mica cada dia. Ens hem d'activar, físicament i psicològicament. No ens podem rendir ni descuidar. Si volem viure una vellesa feliç, hem d'aprofitar tot allò que tenim i que tantes altres poblacions voldrien tenir.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem