Sabeu qui era, en Pere Ramells?

'Sàpigues, estimadíssim Pere, que la petjada que vas deixar en mi quan era jovenet no sols no s'ha esborrat mai, sinó que roman inalterable en la teva absència perquè eres una persona meravellosa'

El 10 d'abril passat, coincidint amb el meu aniversari, la vida em va portar una tristíssima notícia: la mort, a 90 anys, de Pere Ramells i Escofet, un home que vaig estimar com a un pare i a qui vaig conèixer quan teníem 25 i 45 anys, respectivament. En un article al Diari de Sant Cugat, l'any 2013 vaig explicar les vivències que hi vaig compartir, com el destí ens va dur per camins diferents i com aquest mateix destí ens va reunir de nou a Sant Cugat.

Als qui no sapigueu qui era Pere Ramells, us diré que era una de les millors persones que he conegut mai. I no voldria que aquesta frase s'interpretés com un mer elogi d'obituari. En absolut! Permeteu-me que ho repeteixi amb més èmfasi: en Pere Ramells va ser un regal que em va fer la vida, un home d'una integritat indestructible, d'una bondat entendridora, d'una comprensió admirable. D'una capacitat d'estimar il·limitada i d'una generositat com n'he vist molt poques.

PERE RAMELLS I VÍCTOR ALEXANDRE

Pere Ramells i Víctor Alexandre. FOTO: CedidaLa vida, però, no sempre li va correspondre amb la mateixa generositat i l'any 2003 va perdre una filla de 45 anys, la Isabel. Com se supera una tragèdia així? Jo, a la novel·la Els amants de la rambla del Celler, li vaig voler retre homenatge i el vaig incorporar com a personatge (cerqueu-lo a la pàgina 254) remarcant-ne els valors per tal que, quan ja no hi fos, continués viu en les pàgines del llibre.

Sàpigues, estimadíssim Pere, que la petjada que vas deixar en mi quan era jovenet no sols no s'ha esborrat mai, això ja t'ho havia dit, sinó que roman inalterable en la teva absència perquè eres una persona meravellosa. Meravellosa! Des d'avui, amic meu, aquesta serà la meva resposta sempre que algú em pregunti per tu.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem