ERC, govern o oposició

La capacitat d’influència a l’hora de resoldre aquestes qüestions pot ser més alta si estàs al centre de decisions que no pas a l'oposició

Des de la mateixa nit electoral sobrevola a casa nostra el debat sobre si ERC ha d’entrar a formar part del govern municipal o bé s’ha de mantenir a l'oposició. Aquest debat ha revifat arran de l’entesa a la qual, a escala de país, han arribat CDC i ERC i que ha permès primer formar Junts pel Sí i després un govern de concentració nacional.

Des d’aquest canvi de paradigma, CDC i ERC s’han posat d’acord en diversos municipis de Catalunya després de trencar amb altres socis, especialment el PSC. És el cas de Manresa, Valls o la Diputació de Barcelona.
 

La setmana passada, el regidor d’ERC-MES, Èric Gómez, publicava un article en què defensava la necessitat que els republicans puguin construir una alternativa a CDC des de l'oposició. Bé, en primer lloc cal dir que una cosa no és incompatible amb l’altra, és a dir, es pot ser membre de govern municipal i el 2019 guanyar les eleccions si és que la ciutadania així ho desitja.

Una simple visita al perfil del Facebook d’ERC permet veure tot d’iniciatives que els republicans tenen sobre Sant Cugat: el Pla estratègic de l’Esport, suport al comerç local, propostes per millorar el trànsit i l’aparcament a la nostra ciutat o les aportacions al Pacte per la nit.
 

No costa gaire imaginar que la capacitat d’influència a l’hora de resoldre aquestes qüestions pot ser més alta si estàs al centre de decisions que no pas a l'oposició.

I Mercè Conesa els hi ha ofert del dret i del revés l'oportunitat de fer un govern de coalició que permeti una major estabilitat donada la minoria absoluta de CDC. Estar constantment proposant coses però renunciar a l'ocasió d’aplicar-les resulta un xic contradictori perquè pot semblar que en realitat s’està més còmode des del llunaenuncovisme permanent.

Diu ERC que la millor manera d’arribar al govern és des de l'oposició, però també és cert que el moviment es demostra caminant. I si tan convençuda està ERC que d'aquí a quatre anys podrà liderar un govern d’esquerres a Sant Cugat, potser resultaria profitós tenir ja uns quants exercicis d’experiència a l’hora de gestionar l’administració.

 
Comentaris

Destaquem