Errare humanum est

"Hi ha diversos carrers per on fer passar un carril bici molt més agradable que aquests, sense empassar-se el CO2 de tots els vehicles"

"Errare humanum est"; rectificar és de savis, és el meu missatge cap als responsables de l'àrea verda i/o concretament del carril bici dels carrers Francesc Moragas, Rius i Taulet, i Av. Lluis Companys i Jover.

Els metges, quan troben una artèria obturada fan tot el possible perquè deixi d'estar-ho. Bàsicament perquè és molt contraproduent... Per què no ho fem a les artèries principals de mobilitat de Sant Cugat? Hi ha diversos carrers per on fer passar un carril bici molt més agradable que aquests, sense empassar-se el CO2 de tots els vehicles que estan allà parats, precisament perquè és un embut. O sense jugar-se la mateixa vida o la dels teus nens, ja que de perillós en té un tros. Ni els ciclistes, ni els conductors volen estar en aquests carrers. Amb la diferència que el ciclista, pot agafar altres vies deixant deserts aquests carrils.

Ara que s'ha posat en marxa la Zona de Baixes Emissions, ens trobem que el pas més que lent dels cotxes al centre de la ciutat, compensarà que els vehicles que tothom s'haurà comprat nous i relluents contaminin igual la ciutat que abans. És a dir, no avancem. La conjugació de la ZBE i l'anella verda, cal reestudiar-la per fer un Sant Cugat com a mínim, millor del que era abans de l'aplicació d'aquestes mesures.

Les dues accions portades a terme, s'haurien d'acompanyar de:

  • Més quantitat d'aparcament de vehicles gratuït als accessos.
  • Moratòries o exempcions per cotxes de gent gran que l'utilitzin poc o persones de rendes baixes.
  • Un "bicing" o similar per mirar d'impulsar la mobilitat a la ciutat amb aquest sistema.

Cal promoure accions sostenibles, i cal modificar-les si no són encertades.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem