Es busca espai

L'altra setmana ens hi hem tornat a trobar en dues ocasions. Algunes entitats de cultura popular i tradicional (el grup Mediterrània i Castellers) buscàvem un espai per poder fer activitats, però... ja podem buscar, que no existeix!

Les diferents entitats ens anem trobant amb aquest impediment de fer alguna activitat perquè a Sant Cugat no existeix un espai prou polivalent que possibiliti fer-les.

Ja fa anys que se’n parla i es demana als partits polítics que ho valorin i tinguin present, ja fa anys que alguns ho van incloure als seus programes electorals, però... no hi ha manera! Es valora la necessitat, s’entén la situació, però no s’executa res!

Ens trobem amb què no podem fer ús dels gimnasos de les escoles perquè podem fer malbé el terra, a TorreBlanca l’espai és reduït si hi ha d’haver molta gent, a més no s’hi pot fer cap àpat si no el fa el restaurant que hi ha al recinte, el vestíbul de l’Auditori no és espai per fer-hi segons què (i ja ni el demanem!), instal·lacions esportives amb un sol ús, etc. Existeix l’opció de fer-ho al carrer, però potser s’ha d’anul·lar l’activitat en cas de pluja (o per perill de congelació de la gent organitzadora i participant).

Sant Cugat necessita aquest espai! Hauria de ser el més polifacètic possible, on s’hi pogués fer un concert a l’hivern o en cas de pluja, un lloc per fer un dinar amb molts comensals, que es pugui adequar perquè els convidats de les entitats o equips hi dormin, on es pugui fer teatre en format reduït, assemblees de les entitats que no tenen local propi, etc.

Segurament fins que el mateix Ajuntament no hagi d’organitzar un Cap d’Any, un Carnaval o un dinar per als treballadors, hagi de buscar un espai municipal per fer-ho i s’adoni que no existeix, Sant Cugat seguirà sense tenir un espai amb característiques prou àmplies com per possibilitar una vida del món associatiu amb tota la seva complexitat.

De mentre... seguirem posant el cartell que digui “Es busca espai”.

 
Comentaris

Destaquem