Què és el Fentanil?

'Les drogues són la ruïna d'algunes famílies i hem de començar d'ençà que són molt joves a parlar amb ells sense por ni distàncies'

El Fentanil és un potent opioide agonista sintètic. Té una potència 100 vegades superior a la morfina i 50 vegades més potent que l'heroïna. Tenim coneixement que al Canadà, concretament a Vancouver, existeix el cèntric carrer "Hastings", anomenat el Bronx de Vancouver, el que reflecteix clarament el greu problema d'aquest país amb aquesta droga. Com a molts països.

Existeixen dos tipus de Fentanil, el farmacèutic i el sintètic. El primer és utilitzat com a fàrmac en pacients amb alt dolor, no obstant això, no parlarem d'aquest fàrmac, sinó del sintètic que envaeix els carrers en aquests moments i que està arrasant als EUA, portant-se més de 150 vides cada dia.

Va arribar als EUA a través de les rutes del "cartell", sense cap control i avui en dia es distribueix en tot el món sense límit. El seu baix cost la fa una droga altament consumida i els seus components per fabricar-la es poden obtenir fàcilment per Internet. Una venda sense interrupció. Tot això i molt més, que no entraré a explicar, la fa ser pels traficants, una font de milions d'ingressos.

No necessita plantacions, ni de grans estratègies per traslladar-la, la qual cosa, encara la fa molt més expansiva. Parlem d'una droga, com totes elles, que deteriora de forma física com cognitiva a les persones i que en aquest últim cas, les transforma en zombis. Persones que caminen amb la mirada perduda i sense comunicar-se amb la resta. Un horror que ningú vol veure. Molt menys viure.

Per això, hem de conscienciar als nostres fills, explicant-los que són les drogues i el que perdem en consumir-les. La gravetat del seu consum i la no utilització com a mitjà per a divertir-se. Les drogues són un greu problema social i econòmic en l'àmbit mundial.

Tenim l'obligació de saber de la seva existència i de la venda de drogues per Internet, amagades a vegades, en pàgines web que semblen inofensives, però tot això ens dona eines per tenir informació conscient i de prendre responsabilitat que els nostres fills poden ser víctimes silencioses.

Les drogues són la ruïna d'algunes famílies i hem de començar d'ençà que són molt joves a parlar amb ells sense por ni distàncies, sense pensar que això a nosaltres no ens passarà mai, la millor prevenció és la realitat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem