És més difícil fer la pau que fer la guerra

'Podem canalitzar aquesta indignació per tal de convertir-la en una ona expansiva, provinent de tots els continents, que aïlli en Vladímir Putin'

Escric aquest article d'opinió diumenge al vespre. Fa 4 dies que Putin va decidir iniciar l'atac a Ucraïna. Va triar el camí de la guerra mostrant un menyspreu total pels tractats internacionals i les lleis de les nacions. Totes les persones d'Ucraïna i en especial les que viuen a Sant Cugat han de saber que la societat santcugatenca està compromesa amb la pau i amb la resolució no violenta dels conflictes.

Europa està en perill i patim. Estem pendents del telenotícies, de la ràdio, de les xarxes. Veiem les llargues cues de vehicles fugint, les dones i els infants, la gent gran, caminant pels vorals de les carreteres per arribar a Polònia o Romania on una gran xarxa solidària els acull.

Sóc de les que pensava que no hi hauria guerra. M'equivocava. La bogeria de Putin fa que no sigui predictible el que pot passar i el que no. I no hi ha res més angoixant que la incertesa. Ho estem patint des de fa dos anys amb la Covid-19.

Estic trista i indignada, com molta gent, i la indignació mobilitza. El tsunami solidari ja s'està organitzant, recollida de medicaments, aliments, roba d'abrigar, etc. Per altra banda, sancions, vetos esportius i culturals, i decisions econòmiques, etc. Podem fer més? Sí, podem canalitzar aquesta indignació per tal de convertir-la en una ona expansiva, provinent de tots els continents, que aïlli en Vladímir Putin.

Des del municipalisme manifesto el nostre més sentit rebuig contra la guerra. Som conscients, que la pau és més difícil que la guerra, ja que per fer la pau són dos els que s'han de posar d'acord i per fer la guerra n'hi ha prou amb un, com deia Paul Valéry, però, malgrat totes les dificultats, la pau és l'únic camí.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem