És mort el feminisme? Veniu al comitè!

'Vine a pensar accions, tallers, propostes que facin que el món sigui més semblant a allò que voldríem. Vine a fer xarxa amb les teves veïnes'

Aquesta remor que se sent no és de pensaments.
Han estat prohibits perquè no engendrin
la necessitat de parlar
i sobrevingui, inevitable, la catàstrofe.
I, tanmateix, la remor persisteix.

Miquel Martí i Pol


Mires al teu voltant i tot sembla desesperant. Un altre feminicidi, una altra dona assassinada. El preu dels aliments no para de pujar, no parlem ja el de la llum o el gas. Les guerres, les d'aquí i les de més enllà, obren telenotícies tan desesperançadors que estàs temptada a no voler-los mirar més. I, mentre la barbàrie campa arreu, a la tele surten els polítics a explicar com prohibeixen desnonaments mentre cada mes les veïnes són desnonades, també aquí a la nostra ciutat.

Mires al teu voltant i tot és tan trist que a vegades voldries deixar de pensar, deixar-te emportar, gaudir del que pots i no mirar què hi ha al teu voltant. Però hi ha una remor que sents de fons, que no ets capaç de fer callar. "És evident que res del què passa és just". "Segur que hem de viure així?". "No hi ha res a fer?". "On queden aquells 8 de març amb els carrers ple de gent?". "On han marxat l'esperança, les ganes, la certesa que el feminisme venia a canviar per sempre les nostres vides?".

Si la remor no ha marxat, si dins teu encara hi ha ganes, si desitges de veritat que la resposta a aquestes preguntes no acabi amb un trist: "és impossible canviar", vine al comitè per preparar el 8 de març. Vine a pensar accions, tallers, propostes que facin que el món sigui més semblant a allò que voldríem. Vine a fer xarxa amb les teves veïnes. Vine a escoltar, a parlar, a explicar-te. Vine a fer del dolor i la ràbia, del patiment i la desesperança, un motor per tornar a sortir al carrer, per exigir el què és nostre. Vine a fer possible que paraules com llibertat, dignitat o vida siguin una realitat per tothom. Vine al comitè. Aquesta remor que sents, la sentim moltes. Vine.

Cada dijous a partir del 26 de gener a les 19h hores a Cal Temerari.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem