Les escoles han de ser refugis climàtics

'Els nostres infants passen les hores de més calor a l'escola, tant en temps lectiu com durant els casals, i és lògic adaptar la seva segona casa al canvi climàtic'

Juny del 2022. Més de 30 graus a l'ombra. Alguns infants de l'escola seuen sota la taula de ping-pong. No juguen a fet i amagar: simplement és una de les poques ombres que hi ha a la pista on han de passar el temps de migdia. Els arbres plantats un any enrere (gràcies a la insistència de l'AFA) són massa joves. La resta de la pista està al sol.

Els nostres infants passen les hores de més calor a l'escola, tant en temps lectiu com durant els casals, i és lògic adaptar la seva segona casa al canvi climàtic. L'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa el projecte "Refugis climàtics a les escoles", i des d'aquí demanem al de Sant Cugat que prengui nota. L'objectiu és convertir les escoles en espais protegits de la calor introduint tres colors: verd, blau i gris. Verd per més vegetació, blau pels punts d'aigua i gris pels espais d'ombra. Aquestes mesures repercutirien directament en tota la ciutadania, perquè es podrien obrir els patis a tothom en període no lectiu.

El fet que molta de la vida dels adults transcorri en espais climatitzats no ens ajuda a percebre la urgència d'allò que viuen els nostres infants. Des de l'AFA de l'Escola Joan Maragall fa molts anys que demanem que s'instal·lin elements ombrívols. "No és tan fàcil" és la resposta habitual que rebem. Llavors veiem amb ulls com taronges les veles, pèrgoles i tendals durant la Festa Major.

I no són només els infants: tota la comunitat educativa es mereix unes millors condicions. El Departament d'Educació té feina. L'Ajuntament també. Igual que amb els incendis, l'estiu es prepara a l'hivern.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem