Espanya comença a caminar, de nou, cap al progrés

"Des del PSC estem satisfets perquè les negociacions han arribat a bon port", diu Soler

S'ha culminat la investidura de Pedro Sánchez com a president, des del PSC estem satisfets perquè les negociacions han arribat a bon port, felicitar els equips negociadors i als companys i companyes que ho han fet possible: José Luís Àvalos, Adriana Lastra i Salvador Illa, així com el nostre primer secretari Miquel Iceta. En tot cas cal destacar la dificultat que representava el nou el marc de negociació, donada la fragmentació del congrés dels diputats resultat de les eleccions. Un nou panorama polític.

I la majoria dels diputats i diputades catalanes així ho han fet possible: 19 (PSC i ECP), 16 en contra (JuntsxCat, PP, Cs i VOX, i CUP) i 13 s'han abstingut (ERC). La veu de Catalunya no és única, ni tampoc d'enfrontament constant, com alguns ens volen fer creure. Amb el vot s'ha reflectit la realitat diferencial i plural del nostre país. Els vots demostren que s'ha fet en clau de progressistes i de "bloquejadors". En aquest cas els partidaris del bloqueig, no han vençut, i tenim per primera vegada des del restabliment de la democràcia un govern de coalició.

Els partits catalans que hi ha votat en contra haurien de fer una reflexió perquè sembla que només hi ha un interès de mantenir el conflicte polític i de convivència com fan la resta de partits de l'oposició que intenten treure'n un rèdit polític atiant el conflicte i el soroll, com més millor. Ara que tenim un nou ministre català i del PSC, cal que recuperem la confiança en el nou govern de progrés de l'Estat perquè ens interessa mantenir un diàleg obert i participatiu amb tots els serveis i inversions per Sant Cugat. Encoratgem a obrir aquesta nova etapa amb esperança.

 
Comentaris

Destaquem