Espècies al·lòctones

'Si ja no pots o vols seguir compartint la teva vida amb el teu animal de companyia, no l'abandonis!'

Saps què passa quan algun animal domèstic s'escapa o algú decideix abandonar-lo? Sovint, aquests animals acaben sent espècies al·lòctones, és a dir, es veuen introduïts en ecosistemes on no pertanyen de forma natural, d'aquesta manera s'altera el fràgil equilibri dels ecosistemes.

Els gats i els gossos són animals domèstics i també són depredadors introduïts pels humans a quasi tot arreu. La seva arribada descontrolada en alguns llocs on abans no hi eren ha causat problemàtiques ambientals, sanitàries i econòmiques.

Els gats depreden un 70% d'aus autòctones i en mamífers entre el 75-100% de les espècies depredades són autòctones (ratolins, musaranyes, esquirols i conills). En el cas dels gossos, quan són abandonats, poden arribar a ser els carnívors més abundants. La presència dels gossos repercuteix l'estrès sobre la fauna local i comporta canvis en el comportament, en l'èxit reproductiu i en la recuperació de poblacions d'espècies salvatges. Altres animals domèstics salvatges que també estan causant problemes són les cotorres argentines, el bisó americà, les tortugues de Florida, els porcs vietnamites o les tórtores.

Si ja no pots o vols seguir compartint la teva vida amb el teu animal de companyia, no l'abandonis! Porta'l a un santuari, una protectora o un centre especialitzat on en puguin tenir cura.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem