Allò que s'espera després de 40 anys de municipalisme democràtic

"Després de 40 anys de municipalisme democràtic s'espera radicalitat democràtica", opina Àlex Fouquet

40 anys de municipalisme donen lloc a molts possibles avenços per una ciutat, i és innegable que canvis n'hi ha hagut. No obstant això, la maduresa política implica centrar-se en els problemes reals i aquests es troben entre el "Ja" i "L'ara mateix", cosa que xoca directament amb la desesperant meticulositat que comporta una política municipal rigorosa.

Existeix una inquietud davant l'ascens dels "nostàlgics" d'ultradreta, la necessitat de prendre mesures ecològiques valentes que cristal·litzin un pla d'emergència climàtica, els problemes diaris d'accés de béns i serveis (o millor dit, drets ciutadans) públics com l'aigua, l'habitatge, l'energia... O bé la urgent necessitat d'erradicar les agressions masclistes i una infinitud de reptes que si bé abans s'ignoraven o es negaven, ara són problemes greus que requereixen solucions i implicació, no només per part de l'actual govern, sinó per part de tota la ciutadania, qui som partícips constants de l'evolució de la nostra ciutat.

Després de 40 anys de municipalisme democràtic s'espera radicalitat democràtica. L'ajuntament no hauria de ser només l'últim graó, inferior a la resta d'administracions públiques, sinó el primer defensor i representant de la seva ciutadania. Estar a l'altura d'aquestes emergències municipals, per no dir també globals, comporta el repte més gran de la democràcia d'avui dia.

Confio plenament amb què arribarem a estar a l'altura. Enguany el meu desig nadalenc és que ens comprometem aviat amb les solucions que es proposen des dels moviments socials i les plataformes ciutadanes, que no són poques, i que sempre han sigut la veu de la consciència de l'Ajuntament.

 
Comentaris

Destaquem