L'esperit de l'Arcadi i de Rotary

'Els valors troncals de Rotary són servir a la comunitat, ser respectuosos amb els altres i amb la natura, promoure canvis per millorar la qualitat de vida i promoure la pau'

Cada juliol, en el Curs d'Estiu de la Unipau es conviu en un espai de retrobament de persones i d'organitzacions amb pensaments diversos, units per l'amor als valors que l'Arcadi Oliveres defensava i als que l'hi serem fidels. M'agradaria que les seves paraules, que hem escoltat molts de nosaltres, no es deixin d'escoltar mai i que no s'esborrin. El seu esperit ha de seguir present sempre i més ara amb la pandèmia de la Covid-19, que ha servit per qüestionar el funcionament del sistema mundial.

Ara és el moment de fer, o si més no, d'intentar liderar molts dels canvis que ell ens proposava. A Rotary tenim molt clar que abans de pensar en un mateix, ens cal pensar en la comunitat per poder resoldre els problemes, per què el que passa al món ens afecta tots i no hi ha fronteres per als virus ni per a la pobresa. "Donar de si, abans de pensar en si" és el nostre lema i el Posem Fi a la Pòlio al món el nostre gran repte a punt d'assolir.

Arcadi era un home de pau, acollidor, que respectava a tot ésser humà. Ell va posar els seus coneixements d'economia i tot el seu esperit de servei, per ajudar als més necessitats, convençut que no cal fer més ric al qual ja ho és i que la riquesa cal distribuir-la entre tots per generar qualitat de vida, llibertat, justícia social i pau al món.

Els valors troncals de Rotary són servir a la comunitat, ser respectuosos amb els altres i amb la natura, promoure canvis per millorar la qualitat de vida i promoure la pau. Cada juliol comencem un nou any rotary amb nous líders. L'esperit de l'Arcadi i del Rotary cada juliol es renoven i ens conviden a treballar des de la diversitat cap a un mateix objectiu comú: La PAU

 
 
Comentaris

Destaquem