Esport escolar

'Com activitat extraescolar, és una eina imprescindible per la conciliació familiar, sobretot quan altres instruments o no existeixen o són manifestament insuficients'

Arriba la tardor i la normalitat a poc a poc va ocupant els seus espais. A Sant Cugat cada octubre assistim a un segon inici de curs, aquest especial, únic i localitzat als pavellons esportius de la nostra ciutat. Estic parlant, és clar, de l'esport escolar, pel qual tinc debilitat. Veure la il·lusió amb la qual marrecs de 8 anys, que no arriben el metro trenta, s'inicien en l'esport intentant introduir una pilota en una cistella o una porteria em reconcilia amb el món, fent-me oblidar el comportament d'una bona colla d'adults.

Moltes vegades no donem importància a coses que la tenen, i molta, pel simple fet que són part de la quotidianitat. L'esport escolar és una d'elles. Com activitat extraescolar, és una eina imprescindible per la conciliació familiar, sobretot quan altres instruments o no existeixen o són manifestament insuficients. És molt més, però. L'esport escolar fomenta l'activitat física entre la mainada sent font, conjuntament amb una alimentació equilibrada, d'una bona salut a l'edat adulta.

Hi ha més; l'esport escolar és una extensió de la formació de les nenes i nens. Contribueix a la socialització dels nostres fills, a la projecció individual a través dels objectius del col·lectiu. Els hi ensenya a perdre, a acceptar la frustració, identificant-la com a un element present a la vida. I els ensenya a guanyar, a mostrar respecte i humilitat, a considerar com a companys i no adversaris a l'equip contra el qual juguen. Aprenen a projectar l'autoestima des de l'esforç

L'esport escolar té un nom a la nostra ciutat: l'OMET; organitza les competicions i els espais on desenvolupen l'activitat esportiva les nostres filles i fills i forma la baula imprescindible perquè tot funcioni, els monitores i monitors. Aquests acompanyen a nenes i nens en el seu creixement tècnic com emocional. Només falta que tots els pares estiguem a l'altura. Em costa que majoritàriament ho estem.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem