Espriu amb accent de dona

Volia sortir del tòpic de l'Espriu poeta seriós i circumspecte i volia provar com encaixava en un espectacle de cabaret literari

Volia "estripar" Espriu. I aquest gènere mestís i canalla, que és el cabaret, on tot hi cap: la música, les cançons, la poesia, els monòlegs, els esquetxs... m'ha semblat ideal per transgredir i donar-li la volta a un escriptor potser massa "oficial".

L'Espriu, irònic, esperpèntic grotesc que buscava l'he trobat en els poemes d'Ariadna i sobretot en les magistrals narracions de retrats de dona com Teresa Vallalta. Esperanceta Trinquis i UlriKa Thöus (i unes quantes que m'han quedat en el tinter i que hauran d'esperar un altre espectacle, potser a les Lectures a la Fresca d'enguany).

Cinc dones que estimo: la Martina, la Sònia, la Gisela, la Carme i la Bàrbara, que ens ho ha posat en solfa, m'han acompanyat en l'aventura i m'han ajudat a configurar, seguint el fil d'Ariadna el món interir laberintic i grotesc del poeta i qui sap si a descobrir-ne "alters egos" femenins de l'autor. Amb elles, altres dones, com l'Eulàlia, en el vestuari, la Montse, en la caracterització, i la Laura a la il·luminació hem creat l'equip d'aquest espectacle de petit format anomenat "Sinerama", i al naixement d'una nova companyia " Les Sineres", que aspira a rodar (Il·luses!) per tot Catalunya.

Els amics d'Òmnium Cultural dins la VIII Nit Literària, la festa dels escriptors santcugatencs per antonomàsia, enguany dedicada monogràficament a Espriu, ens ha brindat l'oportunitat de fer aquest divendres al Restaurant La Masia un primer vis à vis amb el públic.

I amb el permís de Salom de Sinera, que comenci l'espectacle!

 
Comentaris

Destaquem