Estrenar per gaudir

'Vilafranca, un dinar de Festa Major' de Jordi Casanovas promet per l’autor i director, pel repartiment i per la fórmula de producció que farà possible aquest muntatge teatral, que des del pròxim 19 de febrer fins al 31 de març visitarà 7 ciutats de Catalunya (Vilafranca, Vic, Granollers, Sant Cugat, Viladecans, Manresa i Reus)

Pel títol es dedueix que s’estrenarà a Vilafranca, l’acció transcorre a la ciutat del Penedès, però pot traslladar-se a qualsevol ciutat de Catalunya per veure les relacions de família a l’entorn d’un dinar de festa major. Ens trobarem en el nucli d’una família tradicional catalana i ens adonarem de les seves contradiccions al voltant del que es creuen ser i el que realment són.

A més, des de Sant Cugat hi hem aportat la construcció de l’escenografia i la residència tècnica que ens ha permès veure que l’espectacle serà digne de gaudi per part dels nostres espectadors i espectadores. En Jordi Garcia també ha fet les fotografies oficials de l’espectacle per al programa de mà. I no us perdeu l’Aurèlia que ha construït l’actriu Marta Angelat. Tots els onze actors i actrius estan fantàsticament ben dirigits per Jordi Casanovas, però la Marta està excepcional.

Vilafranca, un dinar de Festa Major és la tercera part de la Trilogia sobre la identitat catalana de Jordi Casanovas. Aquesta es va iniciar amb Una història catalana (TNC) i continuada amb Pàtria (Teatre Lliure).

Anirem aquest dijous d’estrena, a gaudir, a veure la feina de molts mesos que a Sant Cugat la veurem representada al març, i pensarem que hem aconseguit estrenar, com altres vegades, fora de la ciutat de Barcelona, però aquest cop amb al força i l’energia d’Els Teatres Amics, i que “només” es veurà en teatres municipals de Catalunya. Anar a veure Vilafranca, un dinar de Festa Major també és anar a descobrir o reviure una ciutat. Un passeig pels conflictes i misèries d'una família tradicional per 7 teatres de la geografia nacional. Unes postres explosives d’un dinar de festa major.

No us ho hauríeu de perdre!

Segueix @PTugues i @teatreauditori a Twitter.

 
Comentaris

Destaquem