Exorcismes

'Això impressiona, però el que colpeix encara més és la victòria del bé sobre el mal, el triomf de la llum sobre la foscor'

Fa uns dies em va trucar en Joan Ramon Armadàs amb una proposta sorprenent: participar en una taula rodona del festival de cinema Sant Cugat Fantàstic. Aquest any és el 50è aniversari de la pel·lícula L'exorcista i volien fer un debat sobre què hi ha de veritat i de ficció en aquest tipus de pel·lícules.

Els meus companys de taula eren la Teresa Porqueras (autora d'un llibre on entrevista al P. Gallego qui va ser, durant molts anys, l'exorcista del bisbat de Barcelona) i el director de cinema Marc Carreté. El debat va ser molt interessant i enriquidor!

Quan estudiava a Roma vaig tenir la sort de conèixer al P. Gabriel Amorth (el famós exorcista de Roma). Vaig tenir 3 encontres amb ell: dos teòrics, on ens explicava les seves experiències, i un de pràctic, participant en un matí d'exorcismes realitzats per ell. Aquesta experiència va ser inoblidable per tot el que passa en un exorcisme (i que són els aspectes que es donen més rellevància en un film): l'estat de trànsit, la veu gutural, l'orgull, els crits...

Això impressiona, però el que colpeix encara més és la victòria del bé sobre el mal, el triomf de la llum sobre la foscor. Quan s'acaba la pregària la persona posseïda se sent molt alliberada i en pau. I és que per Jesús el dimoni és com una formigueta.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem