Experiències d’apoderament comunitari a Collserola

El passat divendres dia 9 de novembre, es va fer la presentació del llibre, 'Una altre Floresta és possible', amb el subtítol que porta per títol aquesta columna. La presentació es va fer, com no podia ser d’una altre manera a La Floresteca. Aquest llibre escrit per 38 autores/rs i coordinat per la Maria Ferrer, en Ramón Piqué i en Pere Lecha i editat per Pol·len, és un recull divers, com diversa és La Floresta, de molts dels elements i experiències d’apoderament comunitari que han reeixit en el nostre barri.

Aquest llibre ens fa una radiografia i també retrospectiva de l’apoderament veïnal, ja que tot i que gran part del llibre pivota en dos fets claus que són el canvi al Consell de Barri arran de les últimes eleccions municipals i l’altre és La Floresta Parla, sorgida arran del moviment del 15-M. Perquè com recorden les coordinadores del llibre, no seríem on som sinó fos pel camí que altres han recorregut. I per tant el llibre fa un repàs de la majoria d’experiències que ha viscut La Floresta des del seu origen ara just fa 100 anys.

Com a florestanes i florestans, aquest llibre ens omple d’orgull, des del meu humil punt de vista, per dues raons principals; per una banda a ningú se li escapa que es un llibre molt emocional per nosaltres ja que parla de nosaltres, de les veïnes i veïns, que es mouen, que treballen, que s’impliquen per millorar el barri que estimen. I per altra banda crec que és un llibre que pot servir d’exemple (com molts d’altres que n’hi poden haver) de dinàmiques d'organització i apoderament veïnal, i que es pot extrapolar a molts barris i pobles.

Gràcies a totes per fer possible aquest llibre.

 
Comentaris

Destaquem