Exposició a Canals Museu Galeria d’Art

L’artista és reconegut com l’artífex de la renovació en l’elaboració del tapís i se’l considera el principal creador de la tapisseria contemporània

El mes d'agost d’enguany farà sis anys de la mort de l’artista més internacional, nascut a la ciutat de Sant Cugat del Vallès, en Josep Grau-Garriga.


Com a espai transgressor i provocador, Canals Museu Galeria vol reivindicar un cop més la figura cabdal que va ser Grau Garriga per a l’art català del segle XX, tot cridant l’atenció de la societat santcugatenca i dels seus polítics vers aquest creador, i un reconeixement per la seva aportació al món de la plàstica.


 
Donada l’estreta relació entre Grau Garriga i Canals-Galeria, aquesta galeria santcugatenca ha cregut necessari dedicar-li una exposició íntima que comença a finals de juliol i finalitza el mes de novembre.


 
La mostra  consta d’obres de petit format, amb dibuix, pintura i llibres d’artista. En ella hi podrem veure i seguir tota la seva empenta creativa.


 
Josep Grau-Garriga (Sant Cugat del Vallès, 1929 - St. Mathurin Sur Loire, 2011) ha assolit, amb el transcurs del temps, una solidesa tan remarcable que avui la seva obra esdevé un fet referencial per captar la intensitat de la recerca plàstica contemporània, no solament a Catalunya i a l’estat espanyol, sinó també a l’estranger. L’artista és reconegut arreu com l’artífex de la renovació dels conceptes en l’elaboració del tapís i se’l considera el principal creador de la tapisseria contemporània.


 
A l’església de Saint Mathurin Sur Loire ( França), on va viure els darrers 20 anys i on hi està enterrat, hi ha un mural que va deixar inacabat i que ens resta com a testimoni de la seva creativitat última: es tracta d’una obra inspirada en el pacifisme que es titula “La Porta de la Pau”.

 
Comentaris

Destaquem