Extraescolars

'Alertàvem llavors els mestres que calia vetllar pel temps de jocs dels nois i de vida i conversa familiar'

Elena Martín, la directora i actriu de la recentment premiada pel·lícula Creatures, li deia a l'Anna Puigboltas en una conversa a la SER que de nena era molt tímida i que els seus pares van tenir la genial idea d'apuntar-la a classes de teatre. I és que, pujar a l'escenari i interpretar un personatge davant un munt de gent, té unes qualitats terapèutiques i de formació de la personalitat que encara no hem abastat prou la seva importància.

Passa el mateix amb un grapat d'extraescolars on apuntem els nostres fills i filles. La mainada necessita el contacte amb altres nens i nenes a més d'escola i família. Tanmateix, pels continguts didàctics que aporten aquestes sessions. Quan van començar a fer-se extraescolars, es parlava d'harmonitzar horaris d'escola i de feina dels pares. Alertàvem llavors els mestres que calia vetllar pel temps de jocs dels nois i de vida i conversa familiar.

Ara, pel que fa al temps de vida familiar, amb el problema de les pantalles i l'absència dels menuts absorts en elles, caldria fer esment, no a la quantitat del temps, sinó a la qualitat del diàleg. Ho vaig dir el desembre passat, en acabar la xerrada del colombià Calixto Suárez sobre canvi climàtic a la sala de plens de l'EMD de Valldoreix, admirat que a Colòmbia encara conserven el costum de la xerrada familiar: "L'arma que tenim pares i avis amb els menuts és la paraula. Hem de parlar-los més i escoltar-los amb atenció". La mainada necessita pel seu desenvolupament saber com eren avis i pares de petits i què es feia abans.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem