La falta d'una estratègia

'És una realitat la falta d'ajuts per part de l'administració, però cal destacar que els pocs que arriben ho fan tard, posant en joc l'existència de les entitats les quals s'hi acullen'

Els ajuntaments són l'administració del quilòmetre zero, i aquest fet és especialment rellevant en temps de pandèmia. En una situació com l'actual és de gran importància ser àgil i adaptar l'estratègia municipal una realitat molt canviant, per donar resposta a les necessitats urgents del ciutadà.

Aprovar tard un pressupost implica no poder posar en marxa una nova estratègia. Al meu entendre en una situació d'emergència com la que vivim, és molt greu seguir treballant a 2021 amb bases de 2020, i amb petites modificacions respecte al pressupost de mandats anteriors.

En moments com aquests no poder incorporar romanents quan cal, suposa la interrupció de despeses que han quedat obertes, com per exemple, les subvencions a entitats i organitzacions que es poden acollir a les ajudes per l'efecte de la COVID-19. És una realitat la falta d'ajuts per part de l'administració, però cal destacar que els pocs que arriben ho fan tard, posant en joc l'existència de les entitats i organitzacions les quals s'hi acullen. En una triple crisi, amb les conseqüències econòmiques que està comportant, es fa difícil comprendre la falta de celeritat a l'hora de tramitar el pressupost municipal. Cal destacar també que tot el pressupost dotat, però no executat durant el 2020 de suport al comerç, no pot ser reactivat fins que no siguin traspassats els romanents.

Clarament, no poder iniciar noves inversions en el calendari previst, o no poder executar noves línies de despesa és un dels molts fets que ratifica la profunda paràlisi de l'ajuntament, tot reafirmant, la ineficiència del govern municipal.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem