Fart

'La distancia entre el món real i el planeta de "Yupi" del tripartit, cada cop és més gran'

Estic fart de llegir sense-sentits del govern actual de Sant Cugat. La distancia entre el món real i el planeta de "Yupi" del tripartit, cada cop és més gran. No poden anunciar que construiran 2.000 habitatges de protecció oficial en els pròxims 8 anys i quedar-se tan "pantxos" quan a dures penes engeguen projectes heretats de l'anterior govern.

Sense ser físic o matemàtic, toca construir 250 habitatges i una despesa aproximada de 50 milions d'euros, sense comptar el sòl cada any. En total estem parlant d'uns 400 milions d'euros... Aquests números per la ciutat de Barcelona sí que encaixen, però per la ciutat de Sant Cugat, són inviables.

Primer de tot, em sorprendria molt que l'Ajuntament es pogués permetre aquesta despesa, ni que cap banc s'aventurés a finançar l'operació. També em sorprendria que una col·laboració publico-privada arribés a bon port sense un clar benefici per un privat com el cas del Projecte Ragull.

Segon, no sé si l'Ajuntament és conscient que en el seu propi departament tècnic de llicències triguen més d'un any a concedir llicències en parcel·les que ja tenen la qualificació per a tal fi. En les zones que encara estan per desenvolupar, es trigarà com a mínim 2 anys a tenir una requalificació, a sumar al temps de la tramitació de la llicència d'obres... Aquest fet és un clar contratemps per a aconseguir els 2.000 habitatges pel 2030.

Tercer, té l'Ajuntament el sòl disponible per fer-ho?

En resum, parlar per parlar, i tenir alguna cosa que faci engrescar algú que s'ho cregui.

El meu avi Luis, natural de Madrid, sempre em deia, "muchas veces te arrepentirás de haber hablado, nunca de haber callado"... i heus aquí el que no practica el tripartit.

 
 
Comentaris

Destaquem