Feixisme in crescendo

Com més violents siguin ells, més pacífics hem de ser nosaltres.

Darrerament el vocabulari de l'imaginari feixista ha agafat força amb l'arribada d'un nou terme, el mot "terrorisme". No ha sorprès; el terrorisme justifica tota repressió i permet il·legalitzar idees i posicions polítiques. En els estats totalitaris és una pràctica habitual la d'acusar de terrorisme als divergents de la utopia nacional. Amb un discurs planejat i inexorable i a través dels mitjans del Règim, el Gobierno va lenta però eficientment relacionant els CDRs amb violència, i caracteritzant Catalunya com un indret on un "espanyol de bé" viu amb por de sortir al carrer.

Amb aquesta estratègia s'aconsegueix argumentar la persecució ideològica, i posicionar el Gobierno com l'únic garant de la pau i la justícia, emprant la por del ciutadà mitjà a la inestabilitat política per posar-lo al seu favor. L'objectiu però ja no és només fer-nos por; és il·legalitzar l'oposició independentista a través de relacionar-la amb l'apologia al terrorisme. Podem esperar l'engarjolament d'activistes i la il·legalització de partits i d'associacions independentistes.

Sigui quin sigui el desenllaç d'aquest procés, cal assegurar que quan arribi tindrem el màxim suport possible.Com més violents siguin ells, més pacífics hem de ser nosaltres. Com més discriminadors siguin ells, més integradors hem de ser nosaltres. Com més demostrin la seva intolerància, més hem de demostrar el nostre sentit comunitari i anhel de democràcia. No caiguem en procurar-los els arguments que necessiten per justificar esclafar-nos. Com més pacífics siguem més suport tindrem, tant local com internacional. Que les seves agressions siguin sempre injustificables.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem