Festa Major en quarantena

Article d'opinió de Cortés analitzant com ha estat la Festa Major de Valldoreix

Aquest any 2020 és un any diferent, l'any de la pandèmia, del confiament, de la por, de la incertesa, però també el de l'esperança, la solidaritat... Davant la situació, era complicat decidir si programar la Festa Major de Valldoreix o suspendre-la. Finalment, amb totes les precaucions i mesures de distanciament, la Festa s'ha celebrat.

El pregó va ser un homenatge al personal sanitari, que tant ha donat a la societat, representat en la persona del Dr. Jordi Jiménez, metge del CAP de Valldoreix, que ha estat el pregoner. Ha estat una Festa Major de petit format, amb poques activitats i amb un aforament limitat per mesures anti-COVID. Hi ha hagut activitats de nou format, com la visita virtual al taller de l'ADOLF. L'art també ha comptat amb la mostra de l'Associació de Propietaris i Veïns i l'exposició de Ferran Llagostera.

La missa major no s'ha pogut celebrar a l'església de Sant Cebrià i es va traslladar a la de l'Assumpció, molt més àmplia i on es podia complir el distanciament. Marxa nòrdica, pàdel, tennis i vòlei platja; concerts de Port Bo, Pasquines, l'Harmonia i Cor Jove; i l'actuació de Tortell Poltrona han estat la columna vertebral de la Festa. Però els autèntics protagonistes han estat el distanciament social i les mascaretes. Fins i tot, la noia del cartell porta mascareta.

Aquest any tot és diferent i la Festa Major s'ha adaptat als temps que vivim, ha sobreviscut. Ja se sap, no sobreviu el més fort, sinó el que millor s'adapta.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem