Una Festa Major sense la carpa del Centre Popular Andalús

'Una Festa Major sense la carpa del Centre Popular Andalús perd una part important de la seva essència de ciutat'

Crec poder afirmar que una de les atraccions més esperada pels santcugatencs a la Festa Major de cada any, al costat dels focs artificials, és la carpa del Centre Popular Andalús que fa dècades que amenitza les nostres festes locals amb el toc d'alegria i espais oberts que permeten escoltar bona música, gaudir del ball i conversar amb els amics a les càlides nits de juliol, remullades per una gerra de cervesa o rebujito.

Més info: La Festa Major d'enguany es queda sense la caseta del Centro Popular Andaluz

Aquest any l'equip de govern proposa unilateralment una Festa Major –curiosament l'última del mandat– amb el mateix pressupost respecte dels darrers anys per a una ciutat de 95.000 persones. Si bé l'any passat la festa es va veure deslluïda per les limitacions obligatòries anticovid, trobo inconcebible que aquest any, superada la fase dura de la pandèmia, no s'hagi pogut arribar a un acord econòmic perquè aquesta institució que participa en les nostres festes patronals des de fa anys no pugui obrir les portes per al gaudi de la població: els veïns tenen ganes d'esbargir-se de la seva ciutat després de dos anys de limitacions, la Festa Major és l'ocasió ideal per sortir i la carpa del CPA el millor lloc per fer-ho.

Més info: El CPA lamenta l'absencia de la caseta a la Festa Major

Desconec els motius pels quals l'equip de govern ha renunciat a aquest referent municipal (ja que no es comparteixen mai aquest tipus de decisions amb els partits de l'oposició), però el que sí que és cert és que el pressupost municipal no s'ha minvat respecte de l'any passat quan la inversió pressupostada per a la Festa Major va ser de 750.000 €.

Per mi, una Festa Major sense la carpa del Centre Popular Andalús perd una part important de la seva essència de ciutat: esperem que estiguem encara a temps de recuperar-la.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem