FGC masclistes

Els Ferrocarrils de la Generalitat són el tercer lloc on es produeixen més agressions masclistes, segons dades de la mateixa Generalitat de fa dos anys. Així doncs, en el transport públic es produeixen el 17,5% d'aquestes agressions: i FGC no té cap protocol per a abordar-les. Perquè suposant un 17,5%, ja que es tracta de transport públic, no s'hi fa res? Per què en veure aquests resultats no activen un protocol per a combatre les agressions masclistes? Per què no fan una campanya per tal de conscienciar a la societat? No respondre davant d'aquests casos és ser còmplice dels agressors.

En comptes d'actuar, es dediquen a assenyalar col·lectius i entitats feministes, com és el cas del "Comitè de Vaga del 8 de Març" de Sant Cugat del Vallès, que estan essent investigades per l'acció del tall de vies de FGC el dia de la Vaga General Feminista. I és que l'empresa ferroviària demana una responsabilitat civil de 26000 € i a més de penes de presó amb els antecedents penals que comporti si el cas segueix endavant.

Les dades parlen per si soles i tenim tota la legitimitat per expressar-nos i reivindicar-nos. I és que aquest mes, el 25 de novembre, és el dia contra les violències masclistes. Segons dades del 2016 de la Generalitat de Catalunya, les dones que han patit una situació greu de violència masclista a Catalunya és un 25,3%, les dones que han patit experiències de violència més lleus o puntuals arriben fins al 50,7%, les dones que han patit alguna violència masclista per part de la seva parella és d'un 32,8% i un 66,2% ha patit violència psicològica.

 
Comentaris

Destaquem