Final de la partida al tabac pel 2030

'L'objectiu és aconseguir avançar cap al final del tabaquisme i reduir la prevalença de consum al 5% per l'any 2030 i el 2% per l'any 2040'

El 29 de novembre de 2022 a Madrid es va presentar una proposta al govern, signada per 70 entitats sanitàries i cíviques, a favor de posar el final de la partida al tabac pel 2030. Destaquem entre altres mesures: la petició de prohibir la venda de tabac a les persones nascudes a partir del 2007, una hostaleria 100% lliure de fum, la pujada del preu del tabac i l'equiparació de les cigarretes electròniques amb el tabac convencional a tots els efectes legals.

L'objectiu és aconseguir avançar cap al final del tabaquisme i reduir la prevalença de consum al 5% per l'any 2030 i el 2% per l'any 2040. El consum del tabac i nicotina és la principal causa de mort evitable a Espanya (60.000 persones /any). Malgrat els esforços fets per controlar el consum de tabac, encara tenim una prevalença alta de fumadors (25%) i especialment inquietant ho és entre els joves als 18 anys que supera el 40; 9% en nois i el 32,2% en noies. Cal actuar decididament per evitar que els joves fumin o consumeixin nicotina inhalada.

La indústria tabaquera està creant nous dispositius a base de nicotina amb la falsa aparença que són més innocu que el tabac convencional per tal d'obtenir captar als més joves a l'addicció. Tenim evidència que les cigarretes electròniques també són dolentes per la salut i additives. Estem acabant un any encara marcat per la pandèmia de la Covid i del Tabac, us proposo apostar per un futur més saludable i diguem NO al tabac i a la nicotina, perquè del tabac ens en podem lliurar sense vacunes, si diem NO, guanyarem segur la partida i la salut.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem