Fins que Valldoreix sigui poble

Portem molts anys amb aquesta situació, però contra pronòstic, l'1 d'Octubre va suposar una gran passa endavant

Fa temps que des de diferents espais reivindiquem que Valldoreix és majoritàriament una vila dormitori. Una vila urbanísticament dissenyada i construïda des d'una perspectiva merament productivista, ideal per anar en cotxe de la feina a casa i de la casa a la feina sense "perdre el temps". De fet, un dels eslògans del Club Handbol Valldoreix "fent poble" és un clam a donar-hi solució. Valldoreix necessita més espais per socialitzar, participar i teixir consciència de poble.

Com ja vaig denunciar en un article anterior, l'EMD no aposta pel teixit associatiu jove. Ja fa anys que han deixat de convocar el Consell de la Vila, tancant així de forma descarada una de les principals vies de participació ciutadana. Han desvirtuat i buidat de contingut reivindicatiu les 5 milles femenines. Mica en mica, l'EMD va fent una feina implacable per adormir i alienar el poble de Valldoreix.

Portem molts anys amb aquesta situació, però contra pronòstic, l'1 d'Octubre va suposar una gran passa endavant. Una eclosió de solidaritat i cooperació en massa del veïnat per defensar la nostra sobirania. D'ençà que Valldoreix és una mica més poble. Aquesta inèrcia l'hem d'aprofitar, i la Festa Major de Valldoreix és una oportunitat magnífica per seguir eixamplant la consciència de poble.

Sabem que no podem comptar amb el govern de l'EMD per aquesta causa. És per això que cobra especial importància la Festa Major de Valldoreix, la responsabilitat és nostra, la ciutadania hem de fer de Valldoreix un poble. Ja ho va dir Estellés, i en van fer ressò Obrint Pas "No et limitis a contemplar aquestes hores que ara venen, baixa al carrer i participa. No podran res davant un poble alegre, unit i combatiu". Seguim i seguirem.

 
Comentaris

Destaquem