La Flama del Canigó

'A Sant Cugat, el vespre del 23 de juny tornarem a rebre la Flama del Canigó i, com ja és tradició, ens la podrem endur cap a casa per celebrar la revetlla'

Ja torna la Flama del Canigó! El foc que agermana els Països Catalans la nit de Sant Joan es regenera, cada any, la matinada del 22 al 23 de juny al cim del Canigó. El foc vell que ha estat guardat al Castellet de Perpinyà durant tot l'any, encén el foc nou i des del mateix cim davallarà portat pels voluntaris dels equips de foc que el distribuiran arreu, seguint les diferents rutes, per encendre les fogueres de tot el territori i simbolitzant l'agermanament i la unitat de tots els Països Catalans.


Perquè aquest ritual sigui possible, el cap de setmana previ a Sant Joan, excursionistes de diferents pobles, viles i ciutats, fan l'ascensió al cim amb feixos de llenya que s'apilen dalt del pic esperant l'arribada de la nit del dia 22 per encendre la Flama.

 


La tradició de les fogueres de Sant Joan és una celebració molt antiga, transmesa de generació en generació al llarg de molts segles i amb ella es festejava la nit més curta de l'any: el solstici d'estiu. Des d'aleshores la celebració s'ha anat renovant i adaptant a les noves realitats socials i culturals, però mantenint l'esperit de persistència i vitalitat de la cultura catalanes.


A Sant Cugat, el vespre del 23 de juny tornarem a rebre la Flama del Canigó i, com ja és tradició, ens la podrem endur cap a casa per celebrar la revetlla, amb un fanalet dissenyat per a l'ocasió.

La rebuda, enguany, estarà adaptada al context de la pandèmia de coronavirus i amb totes les mesures de seguretat.


Visca la Flama del Canigó! Visca els Països Catalans!

 
Comentaris

Destaquem