La Floresta feminista

Article d'opinió de Berenguer parlant sobre la lluita feminista de La Floresta

Veiem, percebem i patim les violències patriarcals als nostres entorns i no volem quedar-nos de braços plegats. Som un grup de dones que vivim a La Floresta i que ens hem constituït com a Comissió Feminista del Consell de Barri de La Floresta.

Compartim la visió que la lluita contra les violències patriarcals passa per un apoderament en l'àmbit individual, i també per un suport de la comunitat. La violència és estructural i per tant no podem abordar-la només des de l'atenció a les dones que l'han sobreviscut. És per això que ens hem posat a treballar des del vessant comunitari i hem elaborat un protocol d'actuació per ser aplicat en l'àmbit educatiu i de l'oci i que estem en procés de treballar-ho amb els agents implicats. 

Ja durant la Festa Major de la Floresta del 2019, vam autogestionar el punt lila, per informar i per recollir experiències de violències masclistes durant les festes. En aquesta mateixa línia, hem posat en marxa dos canals de comunicació per aquelles dones que han viscut violències masclistes i volen visibilitzar-ho a escala del nostre poble, per posar sobre la taula tantes violències que sovint queden invisibilitzades. 

Així, aquest any hem posat bústies per tot el poble on les dones poden deixar per escrit el seu cas, i també hem activat un telèfon de la comissió per acompanyar i ajudar a dones que prefereixen treballar des de la resposta comunitària.

Som una comissió que volem avançar cuidant-nos i formant-nos com a grup, i per això també hem engegat un procés de formació interna, per construir un posicionament polític conjunt, des de la sororitat feminista.

 
 
 
Comentaris

Destaquem