La Floresta contra fronteres

Article d'opinió de Piqué analitzant el nou projecte solidari d'acolliment de joves extutelats de La Floresta

Cap a l'agost del 2019 em van afegir a un grup de whatsapp que té per nom "La Floresta contra fronteres". Els primers missatges parlaven de l'arribada a l'illa de Lesbos de 330 persones migrades i s'informava que el camp de Moira passava de les 8000 persones. Més com a espectador vaig anar veient com la ràbia i la impotència eren superades per un dels valors més poderosos que tenim les persones: la solidaritat.

Aquell grup de florestanes ha demostrat que les millors causes per defensar són les que tenim al costat, que perd raó la solidaritat internacional si no ve acompanyada d'una acció compromesa contra les injustícies que tenim més a la vora.

En qüestió de setmanes va anar prenent forma un dels projectes de solidaritat més meravellosos que hem viscut a La Floresta: l'acolliment de joves extutelats del centre de Can Santoi. Una iniciativa que implica moltes veïnes i veïns i que neix, en paraules seves, "de la voluntat de la solidaritat entre els pobles i les persones". 

Des d'aleshores s'ha anat forjant una xarxa de persones que silentment participen de parelles lingüístiques, que organitzen tallers de formació i que han obert les seves cases per acollir alguns d'aquests joves. Crec que es pot dir sense embuts que aquesta iniciativa és una gran lliçó que valora la bellesa de la solidaritat.

Aquesta setmana passada arribava un missatge d'alegria col·lectiva. Un dels nois acollits ha aconseguit el seu primer contracte de treball fet que, en un món com el nostre, no deixa de ser una bona notícia. No hem d'oblidar que és justícia el que necessita aquest món, no pas caritat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem