Fontanals, Tiana i Sant Cugat

'Ajuntaments com el de Fontanals de Cerdanya, fa anys que van apostar per tancaments de fusta, pedra i pissarra per als seus contenidors de recollida selectiva de residus'

Si creuem el Túnel del Cadí o preferim gaudir de les vistes que ens regala la Collada de Toses, arribarem a la comarca de la Cerdanya. Els municipis del Prepirineu tenen clar que l'entorn és el valor més preuat del seu patrimoni paisatgístic i, en conseqüència, la urbanització creixent de les seves viles ha de ser el més respectuós possible amb el medi ambient.

Ajuntaments com el de Fontanals de Cerdanya, fa anys que van apostar per tancaments de fusta, pedra i pissarra per als seus contenidors de recollida selectiva de residus aconseguint una millor harmonia amb l'entorn. Hi ha propietats, com a tot arreu, que els toca tenir els contenidors just davant de casa seva i, és evident, que en aquests casos és molt millor veure una estructura de fusta que 4 contenidors.

No es tracta d'una mesura exclusiva per a municipis de muntanya on les infraestructures i la urbanització no ocupen ni el deu per cent del territori i l'estètica ha estat molt ben cuidada des dels primers plans d'usos del sòl. Municipis del Maresme més meridional com Tiana han fet els mateixos deures. Recentment, visitava un amic a la seva masia d'aquesta ciutat propera al mar i podia comprovar amb certa enveja com el consistori havia instal·lat aquestes estructures que tenien un efecte embellidor inqüestionable.

Sé de primera mà -per la meva responsabilitat a l'Associació de veïns i veïnes de Can Cortés- que l'Ajuntament de Sant Cugat està a punt de llançar a concurs el contracte de neteja i, per tant, sospito que no serem a temps de recollir la petició més votada als pressupostos participatius: el tancament de contenidors pels barris de muntanya de Sant Cugat. Els efectes beneficiosos de la seva inclusió en aquest contracte o en un de paral·lel serien immensos perquè guanyaríem molt en l'àmbit visual dins del Parc Natural de Collserola, gaudiríem d'una major protecció dels contenidors davant la curiositat dels porcs senglars i reduiríem la distància emocional i persistent que en les barris allunyats del centre només arriben inversions de segona o, ni això.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem