La fotovoltaica busca treballadors

'La posada en marxa d'iniciatives que fomentin l'atracció de talent des d'altres activitats professionals és clau'

Catalunya requerirà cada any 6.000 treballadors al sector de la fotovoltaica fins al 2050, segons dades de la Generalitat. Tot un repte si volem complir amb l'objectiu del Proencat 2050. Aquest pla, recordem, dibuixa com ha de ser Catalunya en matèria energètica en el futur. Seguint aquest full de ruta, el país hauria d'implantar 757 MW fotovoltaics cada any. No obstant això, la realitat és ben diferent: sumades totes les fonts renovables, l'augment de capacitat instal·lada va ser, el 2021, de 88,74 MW. Però no tot són males notícies, de fet, hi ha marge per a l'esperança. El 2021 es van instal·lar un 72% més de sistemes d'autoconsum fotovoltaic que a l'any anterior, a falta de conèixer les dades de 2022, que tot apunta que seran encara millors.

Un cop donades les dades, què es pot fer per assolir les metes que s'ha fixat Catalunya en l'àmbit de les energies renovables i l'eficiència energètica? D'una banda, les institucions haurien d'accelerar els tràmits i eliminar traves administratives. D'altra, des de les empreses hem de continuar apostant pel rigor, la transparència i la innovació. En aquest sentit, la posada en marxa d'iniciatives que fomentin l'atracció de talent des d'altres activitats professionals és clau. Per aconseguir-ho, s'han d'oferir plans formatius i condicions de treball dignes.

El mercat nacional no està preparat per cobrir l'oferta actual i futura, i per això la implicació de tots els actors és tan important com necessària. Cal continuar promovent l'ocupació i la formació a Sant Cugat en un sector en valor com el de l'energia sostenible.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem